Er zijn 3 loopgroepen voor volwassenen met zo`n 20 tot 30 mannen en vrouwen per groep. Het vertrekpunt is steeds landgoed Beerschoten, tussen De Bilt en Zeist in. Met interval en fartlektraining wordt gewerkt aan techniek, conditie en kracht. Iedereen kan zo op zijn eigen niveau meedoen. Daarnaast is er aandacht voor warming up, cooling down, voorkomen van blessures, trainen met de hartslagmeter en werken aan je persoonlijke doelen. Je kunt bij elke groep meedoen, of in meerdere groepen, maar iedere groep gaat uit van een bepaald basisniveau.

beginnersgroep, zaterdag 10.30 -11.15 uur

Deze groep begint ieder jaar in januari. De deelnemers worden meegenomen van het lopen van 0 tot 5 km hardlopen in 12 weken. Daarna kun je zelfstandig verder lopen, of instromen in een van de bestaande groepen. Voor deze groep is geen basisniveau vereist. Er wordt wel vanuitgegaan dat je zelf ook nog twee keer per week traint. Hiervoor krijg je schema`s en adviezen. Het leuke is dat veel mensen binnen de groep een trainingsmaatje vinden. Juist voor de beginners kan dit net het steuntje in de rug zijn om regelmatig te blijven lopen. De groep wordt door twee enthousiaste mensen begeleidt, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Zie verder – beginnersclinic-

Niveau 1 groep, zaterdag 10.15 – 11.15 uur

Het niveau in deze groep ligt een stapje hoger. Het basisniveau is het beheersen van de 5 km-afstand. De lopers in deze groep trainen al een jaar of langer samen. De kern van de training is een interval- of fartlektraining en incidenteel een circuittraining. Techniek, coordinatie en kracht krijgen aandacht tijdens de loopscholing, een 10 minuten-onderdeel van iedere training.

Niveau 2 groep, zaterdag 9.00 – 10.00 uur

Het basisniveau is het beheersen van de 10 km-afstand. Lopers in deze groep hebben ongeveer hetzelfde programma als de niveau-1 groep, maar doen alles langer en intensiever. Toch traint ook hier weer iedereen op zijn of haar eigen niveau. Sommigen trainen voor de hele of halve marathon, sommigen voor een trail of 10 km loop.